BLOG

İş Yeri Sigortası Sorgulama

İş Yeri sigortası sorgulama KOBİ ve işyerleri için işçi alanında taleplerine yanıt olarak deneyimli hizmetler sunmaktadır.

İş Yeri sigortası sorgulama KOBİ ve işyerleri için işçi alanında taleplerine yanıt olarak deneyimli hizmetler sunmaktadır.

Bir işveren iseniz, yasal olarak İş yerinizdeki sağlık ve güvenlik risklerini tanımlamak ve yönetmek zorundasınız. Sigortanız bu riskleri anlamanıza ve yönetmenize yardımcı olabilir, olayların meydana gelmesi durumunda talepler için ödeme yapabilir.

İş Yeri Sigortası Nedir?

İş Yeri sigortası, İş yerinde yaralanan ya da işle ilgili hastalıkları olan işçilere fayda ve hizmetler sunmaktadır. İş yeri sigortasına işçi tazminatı da denir.

İş yeri sigortası sayesinde değişik sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinin, bina içinde ve dışında karşılaşabileceği riskleri güvence altına alabilirsiniz.

İş yeri sigortası ödeneği almak için, İş yeri sigortasını düzenleyen yasalarda belirtilen gereksinimleri karşılamanız gerekir. Bu yasaya İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu adı verilir.

Bu kapsamdan yararlanıyorsanız, yaralanmalarınız nedeniyle işvereninize mahkemede dava açamazsınız. İş yeri sigortası "hatasız" bir sistemdir. Sistem işvereninizin yaralanmanız veya hastalığınız için sorumlu olduğunu kanıtlamadan İş yeri sigortası ödeneği alabileceğiniz anlamına gelir. İş kazasının sizin hatanız olduğunu düşünseniz bile, neredeyse her durumda bu sigortadan fayda ve hizmet alma hakkınız vardır.

İşverenlerin Yasal Yükümlülükleri

  • Medeni hukuk gereğince kuruluşlar, çalışanlarına ve faaliyetleri sırasında uğraştıkları kişilere karşı genel bir bakım yükümlülüğüne sahiptir.
  • Bir kuruluşun faaliyetleri sonucunda bir kişi yaralanırsa veya mülkü zarar görürse, yaralanan kişi kuruluşa karşı tazminat talebinde bulunabilir.
  • Ceza hukuku kapsamında işverenler, çalışanlarını yaralanma ya da herhangi bir durumda karşı karşıya kaldığı zaman korumalıdır. Bu gereklilikleri ihlal ederlerse, işverenler cezai kovuşturma, para cezaları ve ciddi durumlarda hapis cezası alabilirler.
  • Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi işle ilgili sağlık ve güvenlik konularında ulusal düzenleyicidir ve ceza hukukunun ihlali ile ilgilenmektedir.

İş Yeri Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Tüm işyerlerinde bazı riskler bulunmaktadır. Özellikle doğal afetler, yangın, hırsızlık durumların gerçekleşmesi işverenleri büyük oranda zarara uğratmaktadır. Kuyumcu, dövizci gibi hırsızlık olayların yaşanması, lokanta, restoran, cafeterya gibi yangın risklerinin daha fazla olduğu İş yeri sahipleri, işyerlerini güvence altına alarak yaşanabilecek olaylar karşısında belli bazı haklara sahip olabilirler. İş yeri sigortası ne işe yarar sorusunu bu durumlarla karşılaştığınızda mağduriyetinizi giderebilmek açısından size büyük olanaklar sunduğunda cevaplayabilirsiniz.

İş Yeri Sigortasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sigortanızı yaptırırken doğru bilgileri sununuz: Sigorta sözleşmeleri belli bir düzene göre uyarlanır. Poliçenizin doğru bilgilerden oluşması için ihtiyaçlarınızı karşılayacak biçimde sigorta şirketine doğru bilgileri sunmalınız. Eğer sigorta şirketine gerçek olmayan eksi bilgi verdiğiniz takdirde sigorta şirketinin, poliçeyi daha ağır şartlarla düzenleme ve iptal etme hakkına sahip olduğunu unutmayın.

Poliçenizi mutlaka okuyunuz: Sigorta poliçesi, sigorta yaptırmak isteyen birey ile sigorta şirketi arasında yapılan bir sözleşme olup, her iki tarafı da ilgilendiren hükümler barındırır. Bu sebeple, sorumluluklarınızı öğrenebilmek için poliçenizi ayrıntılı bir şekilde mutlaka okuyunuz.

Sigorta genel şartlarını inceleyiniz: Sigortanızın genel şartları, satın alacağınız ürün hakkında bilgileri, teminat dışı halleri, sigorta şirketinin ve sigorta yaptırmak isteyen bireyin görevlerini açıklar. Sigorta genel şartlarını ayrıntılı incelemek, daha sonradan karşılaşacağınız sorunları minumuma indirmenize yardımcı olacaktır.

Sigorta teminatının kapsamını tam olarak öğreniniz: Size sağlanacak güvenceler konusunda yetkili birimden bilgi almalınız.

Sigorta poliçesinde yer alan özel şartları iyice inceleyiniz: Sigorta şirketleri tarafından oluşturulan özel şartları iyice incelemek ve anlamak ileride karşılaşacağınız sorunları önlemek amacıyla oldukça önemlidir.

Aklınıza takılan her konuyu sigorta sözleşmesini düzenleyen kişilere sorunuz: Poliçenizde yer alan bilgileri okuduğunuzda anlamadığınız bir nokta olursa poliçenizi oluşturan yetkili uzmanlara danışmalısınız. Eğer tatmin edici bir cevap alamadığınızı düşünüyor iseniz, sigorta konusunda uzman olan bir avukat ile görüşebilirsiniz.

Poliçenizin ücretini mutlaka ödeyiniz: Yaptıracağınız sigorta teminatı, sigorta ücretinin bir kısmının ya da tamamının ödenmesiyle başlar. Sigorta teminatınızın başlayabilmesi için sigorta poliçesinde yer alan prim ücretinin bir kısmını ödemeniz gerekir. Poliçeyi teslim edeceğiniz tarihe kadar prim ücreti ödenmez ise, sigortacının sorumluluğu başlamayacaktır. Bu yüzden, sigorta priminizi mutlaka zamanında ödeyin ve makbuzunu saklayın.

İş yeri Sigortası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İş yeri sigortası hesaplamak için öncelikle İş yerinizin ve hizmetlerinizin risk sürecini değerlendirmesi gerekmektedir. Bu nedenle en önemli adım, İş yeri sigortası formunu doldurarak şirketlerden İş yeri sigortası fiyat al seçeneğini değerlendirmektir. Sonrasında sigorta şirketi, sizin için uygun olan prim hesaplamasını verdiğinizi bilgiler doğrultusunda belirleyerek, size geri dönüş sağlayacaklardır.

İş Yeri Sigortası Soru Formu

İş yeri sigortası almak isteyen bireyler sormak istediği soruları karar vereceği sigorta şirketinin iletişim numaralarından ve web siteleri üzerinden İş yeri sigortası soru formu aracılığı ile iletebilirler.

İş Yeri Sigortası Yorumları

İş yeri sigortası almak isteyen bireyler karar verdiği sigorta şirketinden memnuniyetle ayrılmaktadır. Bunun en önemli sebepleri arasında yer alan İş yeri sigortası yorumları incelemek sigorta şirketinizi seçmenizde size avantaj sağlayacaktır.

İş Yeri Sigortası Neleri Kapsar?

İş yeri sigortası almak isteyen bireyler için İş yeri sigortası neleri kapsar konusunu sizler için derledik. Aşağıdaki maddeler İş yeri sigortasını kapsayan durumlardır:

Yangın: İşyerlerinde oluşabilecek en kolay durumlardan biri yangındır. İşyerlerinde yangın oluşması durumunda İş yeri sigortası, oluşan bu yangın durumunda herhangi bir kasıt bulamaz ise sigortalıya ödeme yapar.

Dahili su baskını: Bazı işyerleri bulunduğu konumdan ve hava değişikliklerinden dolayı su baskınına daha kolay uğrayabilir. Bu durumda sigorta teminat altına alacaktır.

Grev ve terör olayları: Kötü davranış sergileyen grev ve terör olayları durumlarında sigorta, İş yerini güvence altına almaktadır.

Yer kayması: Doğal afetlerden biri olan yer kayması durumunda da, oluşan maddi hasar sigortanıın teminatları kapsamındadır.

Deprem: Deprem nedeni ile zarar görmüş maddi hasarlar sigorta ile teminat altına alınır.

Yıldırım düşmesi: Hava değişiklikleri sonucu meydana gelen yıldırım düşmesi olayı da, sigortalının İş yerini teminat altına aldığı durumlardan birisidir.

İnfilak: Yangın riski barındıran doğalgaz, tüpgaz, havagazı ve kalorifer kazanı patlamasının sonucunda oluşan maddi hasarlar sigortanın kapsamının durumlarından birisidir.

Fırtına: İş yerinin çevresinde oluşan fırtına ve fırtınadan dolayı meydana gelen maddi hasarlar, İş yeri sigortası kapsamının içinde yer almaktadır.

Kar ağırlığı: Kış mevsiminde karın şiddetli yağdığı zamanlarda işyerlerinin çatısında oluşan maddi hasarlar da, sigortasının teminatı altındadır.

Cam kırılması: İşyerlerinde herhangi bir kasıt bulunmadan oluşan cam kırılmaları sonucunda oluşan maddi hasar, İş yeri sigorta kapsamındadır.

Enkaz kaldırma: Sigorta poliçesi teminatları arasında da yer alan enkaz kaldırma durumu, sigortanın devreye gireceği bir durumdur.

Araç çarpması: Yola yakın olan işyerlerinde araç çarpması çok sık meydana gelen bir durumdur. Bu durumlarda İş yeri sigortası yaptıran işletmeler, işyerlerini teminat altına alcaktır.

Ek Olarak Talep Edebileceğiniz Teminatlar

  • Makinenin zarar görmesi
  • Elektronik aletler
  • 3. Şahıs bireylere karşı sorumluluk
  • İşveren kişinin mali sorumluluğu
  • Mesleki açıdan sorumluluk
  • Çevre kirliliği
  • Hukuk açısından koruma
  • Emniyeti suistimal olması
  • Maddi açıdan taşınan para

İş Yeri Sigortası Teminat Dışı Kalan Haller

Aksini belli eden bir sözleşme yok ise aşağıdaki durumlar İş yeri sigortası teminat dışı haller kapsar:

  • İşçilerin, işveren tarafından verilen bir taşıtla işin yapıldığı yere getirilip götürülmeleri durumunda,
  • İşçilerin, işverenin talebi doğrultusunda verdiği bir görev ile başka yere gitmesi yüzünden asıl işinden mahrum kaldığı zamanlarda, oluşan iş kazaları,
  • Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları dışında meydana gelen iş kazaları,
  • Meslek hastalıkları sonucunda oluşabilecek durumlar için tazminat talepleri,
  • Manevi tazminat gerektirecek talepler teminat dışı kalan halleri oluşturmaktadır.

ZORUNLU DEPREM
SİGORTASI (DASK)

Detaylı İncele TEKLİF AL

KONUT
SİGORTASI

Detaylı İncele TEKLİF AL

TÜMÜNÜ GÖSTER